Tyrimų metu nustatyta, kad galima ignoruoti bet kurį maisto vartojimą, išskyrus pusryčius!
Neseniai Tasmanijos institute Menzies buvo rastas ryšys tarp pusryčių valgymo/nevalgymo ir širdies nepakankamumo!
Infarktų ir diabeto priepuolių pavojus ženkliai didesnis pas tuos, kurie vengė pilnaverčių pusryčių. Pirmieji požymiai pasireiškia sulaukus ~30 metų.
Mokslininkai išanalizavo ~2000 žmonių duomenis, mitybos pomėgius ir palygino su duomenimis, gautais stebint pacientus pastaruosius 20 metų. Rezultatai rodo, kad tie, kas praleidžia pusryčius, priklauso padidėjusios rizikos grupei – jie rizikuoja turėti širdies ir kraujagyslių problemų būdami visai jauni. Tyrimo metu pusryčiais buvo laikomas maisto vartojimas nuo 6:00 iki 9:00 val…
Tyrimas pradėtas 1985 metais, kuomet pacientais buvo 9-15 metų vaikai. 2006 metai buvo atlikti tarpiniai tyrimai: 2,184 dalyviai (26-32 metų) buvo suskirstyti į grupes, jiems buvo atlikti klinikiniai tyrimai, paimti kraujo mėginiai. Tarp žmonių, vartojusių pusryčius reguliariai ir praleidinėjusių pusryčius arba visiškai nepusryčiaujančių buvo akivaizdus skirtumas: gliukozės, cholesterolio ir insulino kiekiai ženkliai skyrėsi!
Europos sveikatos apsaugos sistema šiuo metu rodo susidomėjimą tyrimu, stengiasi rasti būdų, kurie paskatintų žmones pusryčiauti. Ruošiamasi pasitelkti masines informavimo priemones bei socialinę reklamą!