Meniu

lapkričio 7, 2011

Angliavandenių ir baltymų – proteino batonėlis (RECEPTAS)!

Ką dar rašė »
Parašė: Samanas
Angliavandenių ir baltymų - proteino batonėlis

Pagal šį receptą pagamintas energetinis angliavandenių ir baltymų batonėlis pasižymi dideliu sveikųjų angliavandenių kiekiu, kadangi į sudėtį įeina riešutai, vaisiai ir avižiniai dribsniai. Kad būtų pasiektas tolygus energijos pasiskirstymas, sudėtyje yra baltymų. Taigi, kaip namie pasigaminti baltymų ir angliavandenių batonėlį?

Avižiniai batonėliai

Reikalingi ingredientai:

  • Nesūdyti smulkinti migdolai – 0,5 stiklinės.
  • Kepintos saulėgrąžų sėklos (išlukštentos) – 0,5 stiklinės.
  • Linų sėmenys – 2 stal. š.
  • Džiovinti vaisiai/uogos (razinos, spanguolės, datulės).
  • Avižiniai dribsniai – 2 stiklinės.
  • Ryžių dribsniai – 2 stiklinės.
  • Natūralus migdolų aliejus arba „liesas“ žemės riešutų aliejus – 0,5 stiklinės.
  • Cukranendrių cukrus – 0,5 stiklinės.
  • Medus – 0,5 stiklinės.
  • Vanilinis cukrus – 1 arb. š.

Pageidaujant galima dar įdėti:

  • Smulkintų graikinių riešutų – 0,25 stiklinės.
  • Daigintų kviečių – 0,25 stiklinės.
  • Kokosų drožlių – 0,25 stiklinės.

Energetinis batonėlis

Gaminame baltymų ir angliavandenių batonėlius

1. Sujunkite, suberkite visus sausus ingredientus puode ir pastatykite (kol kas) į šalį.

2. Supilkite visus skystus ingredientus (migdolų aliejų, medų) ir pakaitinkite ant silpnos ugnies (ant viryklės).

3. Nuolat maišykite kaistantį mišinį, kad visi komponentai pamažu lydytųsi ir virstų vienalyte mase. Po to įdėkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.

4. Įpilkite šiltą migdolinę aliejaus masę į dubenį su sausų ingredientų mišiniu ir gerai išmaišykite.

5. Išberkite visą turinį į iš anksto suteptą aliejumi kepimo formą, tolygiai paskirstykite masę po visą formą ir atsargiai išlyginkite šaukštu paviršių.

6. Palikite maždaug valandai, kol visa paruošta konsistencija sustings.

7. Suskirstykite į nedidelius kvadratukus/stačiakampius.

Saugojimas

Avižiniai batonėliai receptas

Galite apvynioti gautus batonėlius kepimo folija arba/ir užšaldyti juos šaldymo kameroje. Nesijaudinkite, šis produktas labai greitai atitirpsta kambario temperatūroje.

Gamyba užtrunka maždaug 1 valandą.

Energetinė vertė

Energetinė vertė

Vienoje porcijoje yra apytiksliai (priklausomai nuo įdėtų „papildomų“ ingredientų):

  • 240 KCal;
  • 9 gramai riebalų;
  • 42 gramai angliavandenių;
  • 5 gramai baltymų;
  • 3 gramai ląstelienos (celiuliozės).

Skanaus!






 
 

 
Ledai su Viagra

Ledai su Viagra – šampano skonio „Susijaudinimas“!

Britas ledų gamintojas sukūrė ledus su 25 mg Viagros vienoje porcijoje. Tai dar ne viskas. Skonis, pavadintas „Susijaudinimu“ (angų k. „The Arousal“) savyje slepia šampaną – pagrindinį ingredientą. Na, a...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion

Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion – vakarienė už 5200 Lt!

Jeigu kada keliausite į Balearų salyno pietvakarius, o tiksliau – į Ibisą,  jau galite atsidėti ~1500 eurų asmeniui už išskirtinę puotą. Taip taip, tai maždaug 5200 litų vienam asmeniui už pasisėdėjimą ...
parašė Faustas
0

 
 
Kaip nuvalyti grilio groteles

Kaip išvalyti grilio groteles, kad maistas nepriliptų?

Jeigu bent kartą kepėte maistą ant grotelių, tikrai žinote tą jausmą: bandai sudėti maistą tvarkingai, gražiai, o jis prilimpa prie grotelių ir subyra, suplyšta ir panašiai. Aplinkui betvarkė, o patiekalo išvaizd...
parašė Aš Vyras
0

 

 
Kiaulienos šašlykai

Kiaulienos šašlykai – paprasta ir skanu!

Kiaulienos šašlykas – vienas labiausiai pamėgtų patiekalų mūsų kolektyve, tad nusprendėme parodyti Jums, kokie šašlykų receptai laukia Jūsų knygoje „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią galėsite p...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Užgavėnių blynai su ikrais

Užgavėnės! Įvairių šalių blynai: 7 receptai!

Šiandien baigiasi viso pasaulio ortodoksų užgavėnės. Septynias dienas žmones džiugino ir stalus puošė blynai: pasninkiniai, putlūs ir ploni, įdaryti ir „su priekėpiu“. Ką gi, manau, kad mėgstantiems gaminti v...
parašė Aš Vyras
0

 
 
Sumuštinių istorija bei skaniausių sumuštinių receptai!

Sumuštinių istorija bei skaniausių sumuštinių receptai!

Sumuštiniai, picos, suvožtiniai – tokie patrauklūs ir skanūs žodžiai! Sumuštinių istorija driekiasi net iki I a. pr. Kr., o atrodytų, kad tai toks paprastas ir elementarus patiekalas, taip? Ką gi, gal reikėtų ...
parašė Aš Vyras
2

 





  1. Vyautas

    Laba diena,
    gal galite pasakyti koks mazdaug vieneto svoris kuriam paskaiciavote energetine verte?



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*