Meniu

liepos 1, 2011

Totoriškas (tartaro) padažas arba Tartár mártás!

Ką dar rašė »
Parašė: Aš Vyras
Tartaro padažas

Prieš kelias dienas sugalvojom su kolektyvu pasigaminti ką nors skanaus tad čiupome mūsų knygą „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“ ir pasigaminome asorti ant iešmo, tačiau šio straipsnio žvaigždė yra vienas populiariausių padažų pasaulyje – totoriškas (tartaro) arba Tartár mártás padažas. Tartaro padažas tinka praktiškai prie visko, tad keliaukime tiesiai prie reikalo ir išmokime pasigaminti patį skaniausią Tartaro padažą:

Tartaro padažo receptas

Plonai supjaustykite 1 svogūną. Smulkiai supjaustykite 1 nedidelį agurką, dvi sardeles ir vieną virtą kiaušinį. Susmulkinkite 2 petražolių šakeles su lapais. Suplakite iki kremo konsistencijos kiaušinio trynį, garstyčių miltelius (1 arb. š.) ir žiupsnelį druskos, po to lėtai įpilkite 125 g alyvuogių aliejaus ir atsargiai viską išmaišykite. Gausis klasikinis majonezas. Į jį įpilkite 2 arb. š. citrinos sulčių, įberkite 1 stal. š. cukraus, 1 arb. š. maltų raudonųjų pipirų, o vėliau įdėkite paruoštų sardelių, agurką ir kiaušinį, smulkintų kaparėlių arba marinuotų agurkų (2 stal. š.) ir viską gerai išmaišykite.

Ingredientai:

  • svogūnas – 1 vnt.
  • agurkas – 1 vnt. (nedidelis)
  • sardelės – 2 vnt.
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • petražolės
  • garstyčių milteliai – 1 arb. š.
  • druska
  • alyvuogių aliejus – 125 g.
  • citrinos sultys – 2 arb. š.
  • cukrus – 1  stal. š.
  • malti raudonieji pipirai – 1 arb. š.
  • kaparėliai (arba maži marinuoti agurkai) – 2 stal. š.

Net nemanėm, kad šis padažai taip greitais pasibaigs! Rekomenduojame Jums patiems pasigaminti būtent šio Tartaro padažo ir įsitikinti jo nepakartojamo skonio privalumais!

Šis receptas yra iš mūsų nemokamos knygos „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž„, kurią gali parsisiųsti visi mūsų feisbuko draugai, apsilankę čia: „Aš Vyras dovanoja!






 
 

 
Ledai su Viagra

Ledai su Viagra – šampano skonio „Susijaudinimas“!

Britas ledų gamintojas sukūrė ledus su 25 mg Viagros vienoje porcijoje. Tai dar ne viskas. Skonis, pavadintas „Susijaudinimu“ (angų k. „The Arousal“) savyje slepia šampaną – pagrindinį ingredientą. Na, a...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion

Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion – vakarienė už 5200 Lt!

Jeigu kada keliausite į Balearų salyno pietvakarius, o tiksliau – į Ibisą,  jau galite atsidėti ~1500 eurų asmeniui už išskirtinę puotą. Taip taip, tai maždaug 5200 litų vienam asmeniui už pasisėdėjimą ...
parašė Faustas
0

 
 
Kaip nuvalyti grilio groteles

Kaip išvalyti grilio groteles, kad maistas nepriliptų?

Jeigu bent kartą kepėte maistą ant grotelių, tikrai žinote tą jausmą: bandai sudėti maistą tvarkingai, gražiai, o jis prilimpa prie grotelių ir subyra, suplyšta ir panašiai. Aplinkui betvarkė, o patiekalo išvaizd...
parašė Aš Vyras
0

 

 
Kiaulienos šašlykai

Kiaulienos šašlykai – paprasta ir skanu!

Kiaulienos šašlykas – vienas labiausiai pamėgtų patiekalų mūsų kolektyve, tad nusprendėme parodyti Jums, kokie šašlykų receptai laukia Jūsų knygoje „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią galėsite p...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Užgavėnių blynai su ikrais

Užgavėnės! Įvairių šalių blynai: 7 receptai!

Šiandien baigiasi viso pasaulio ortodoksų užgavėnės. Septynias dienas žmones džiugino ir stalus puošė blynai: pasninkiniai, putlūs ir ploni, įdaryti ir „su priekėpiu“. Ką gi, manau, kad mėgstantiems gaminti v...
parašė Aš Vyras
0

 
 
Sumuštinių istorija bei skaniausių sumuštinių receptai!

Sumuštinių istorija bei skaniausių sumuštinių receptai!

Sumuštiniai, picos, suvožtiniai – tokie patrauklūs ir skanūs žodžiai! Sumuštinių istorija driekiasi net iki I a. pr. Kr., o atrodytų, kad tai toks paprastas ir elementarus patiekalas, taip? Ką gi, gal reikėtų ...
parašė Aš Vyras
2

 




0 Komentarų


Pakomentuok pirmas!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*