Prieš kelias dienas sugalvojom su kolektyvu pasigaminti ką nors skanaus tad čiupome mūsų knygą „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“ ir pasigaminome asorti ant iešmo, tačiau šio straipsnio žvaigždė yra vienas populiariausių padažų pasaulyje – totoriškas (tartaro) arba Tartár mártás padažas. Tartaro padažas tinka praktiškai prie visko, tad keliaukime tiesiai prie reikalo ir išmokime pasigaminti patį skaniausią Tartaro padažą:
Tartaro padažo receptas
Plonai supjaustykite 1 svogūną. Smulkiai supjaustykite 1 nedidelį agurką, dvi sardeles ir vieną virtą kiaušinį. Susmulkinkite 2 petražolių šakeles su lapais. Suplakite iki kremo konsistencijos kiaušinio trynį, garstyčių miltelius (1 arb. š.) ir žiupsnelį druskos, po to lėtai įpilkite 125 g alyvuogių aliejaus ir atsargiai viską išmaišykite. Gausis klasikinis majonezas. Į jį įpilkite 2 arb. š. citrinos sulčių, įberkite 1 stal. š. cukraus, 1 arb. š. maltų raudonųjų pipirų, o vėliau įdėkite paruoštų sardelių, agurką ir kiaušinį, smulkintų kaparėlių arba marinuotų agurkų (2 stal. š.) ir viską gerai išmaišykite.
Ingredientai:
- svogūnas – 1 vnt.
- agurkas – 1 vnt. (nedidelis)
- sardelės – 2 vnt.
- kiaušiniai – 2 vnt.
- petražolės
- garstyčių milteliai – 1 arb. š.
- druska
- alyvuogių aliejus – 125 g.
- citrinos sultys – 2 arb. š.
- cukrus – 1 stal. š.
- malti raudonieji pipirai – 1 arb. š.
- kaparėliai (arba maži marinuoti agurkai) – 2 stal. š.
Net nemanėm, kad šis padažai taip greitais pasibaigs! Rekomenduojame Jums patiems pasigaminti būtent šio Tartaro padažo ir įsitikinti jo nepakartojamo skonio privalumais!
Šis receptas yra iš mūsų nemokamos knygos „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž„, kurią gali parsisiųsti visi mūsų feisbuko draugai, apsilankę čia: „Aš Vyras dovanoja!„