Meniu

liepos 7, 2011

Azerbaidžaniški šašlykai – originalu ir skanu!

Ką dar rašė »
Parašė: Aš Vyras
Azerbaidžaniški šašlykai

Azerbaidžanas – šalis, kurios gyventojai tikrai moka ir žino, kaip pagaminti skanų, tobulą avienos šašlyką! Vakar mes tuo įsitikinome patys! Sugalvojom vėl praleisti puikų vakarą (pasitaikė nuostabi proga – draugo gimtadienis) ir mūsų stalą puošė ne kas kito, o azerbaidžaniškas šašlykas, pagamintas pagal receptą, esantį žurnalo „Aš Vyras“ receptų knygoje „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž„. Tik, deja, nespėjom gauti raugerškio, tačiau tai mūsų šventės nesugadino!

Savaitgalis jau čia pat, o ir šiaip mūsų laukia dar ne venas šiltas ir saulėtas savaitgalis, tad sugalvojome (dar po vakar skaudančiom galvom) pasidalinti šiuo puikiu šašlykų receptu su Jumis, brangūs skaitytojai! Vyrai, sulaukėkim – čiupkim mėsos ir pagaminkime savo „genčiai“ skanų avienos šašlyką.

Azerbaidžaniškas (avienos) šašlykas

Mėsą supjaustykite kubeliais po 30-40 g, įdėkite į porcelianinį arba emaliuotą indą, įberkite druskos, maltų pipirų, įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų, smulkintų petražolių, vyno acto arba citrinų sulčių (mes naudojom citrinų sultis), išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 4-5 val. vėsioje vietoje.

Jaunai avienai marinuoti nenaudokite acto. Mėsos gabaliukus sumaukite ant iešmų, sutepkite sviestu ir kepkite ant įkaitusių žarijų nepertraukiamai sukinėdami iešmus. Iškepusį šašlyką įdėkite į padėklą, papuoškite žolelėmis. Atskirai patiekite stambiai pjaustytų svogūnų laiškų, šviežių pomidorų, citrinų griežinėlių, tkemalio padažo ir raugerškio.

Reikalingi produktai:

  • aviena – 600 g,
  • svogūnai – 2 vnt.
  • vyno actas – 5 stal. š.
  • sviestas – 25 g,
  • svogūnų laiškai – 100 g,
  • pomidorai – 4 vnt.
  • tkemalio padažas – 3-4 stal. š.
  • švieži arba džiovinti raugerškiai,
  • citrinos – 1 vnt.
  • petražolės, krapai – 1 kuokštas,
  • pipirai – savo nuožiūra,
  • druska – savo nuožiūra.

Šis receptas yra iš mūsų nemokamos knygos “Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią gali parsisiųsti visi mūsų feisbuko draugai, apsilankę čia: “Aš Vyras dovanoja!“.






 
 

 
Ledai su Viagra

Ledai su Viagra – šampano skonio „Susijaudinimas“!

Britas ledų gamintojas sukūrė ledus su 25 mg Viagros vienoje porcijoje. Tai dar ne viskas. Skonis, pavadintas „Susijaudinimu“ (angų k. „The Arousal“) savyje slepia šampaną – pagrindinį ingredientą. Na, a...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion

Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion – vakarienė už 5200 Lt!

Jeigu kada keliausite į Balearų salyno pietvakarius, o tiksliau – į Ibisą,  jau galite atsidėti ~1500 eurų asmeniui už išskirtinę puotą. Taip taip, tai maždaug 5200 litų vienam asmeniui už pasisėdėjimą ...
parašė Faustas
0

 
 
Kaip nuvalyti grilio groteles

Kaip išvalyti grilio groteles, kad maistas nepriliptų?

Jeigu bent kartą kepėte maistą ant grotelių, tikrai žinote tą jausmą: bandai sudėti maistą tvarkingai, gražiai, o jis prilimpa prie grotelių ir subyra, suplyšta ir panašiai. Aplinkui betvarkė, o patiekalo išvaizd...
parašė Aš Vyras
0

 

 
Kiaulienos šašlykai

Kiaulienos šašlykai – paprasta ir skanu!

Kiaulienos šašlykas – vienas labiausiai pamėgtų patiekalų mūsų kolektyve, tad nusprendėme parodyti Jums, kokie šašlykų receptai laukia Jūsų knygoje „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią galėsite p...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Užgavėnių blynai su ikrais

Užgavėnės! Įvairių šalių blynai: 7 receptai!

Šiandien baigiasi viso pasaulio ortodoksų užgavėnės. Septynias dienas žmones džiugino ir stalus puošė blynai: pasninkiniai, putlūs ir ploni, įdaryti ir „su priekėpiu“. Ką gi, manau, kad mėgstantiems gaminti v...
parašė Aš Vyras
0

 
 
Sumuštinių istorija bei skaniausių sumuštinių receptai!

Sumuštinių istorija bei skaniausių sumuštinių receptai!

Sumuštiniai, picos, suvožtiniai – tokie patrauklūs ir skanūs žodžiai! Sumuštinių istorija driekiasi net iki I a. pr. Kr., o atrodytų, kad tai toks paprastas ir elementarus patiekalas, taip? Ką gi, gal reikėtų ...
parašė Aš Vyras
2

 




0 Komentarų


Pakomentuok pirmas!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*