Meniu

liepos 7, 2011

Azerbaidžaniški šašlykai – originalu ir skanu!

Ką dar rašė »
Parašė: Aš Vyras
Azerbaidžaniški šašlykai

Azerbaidžanas – šalis, kurios gyventojai tikrai moka ir žino, kaip pagaminti skanų, tobulą avienos šašlyką! Vakar mes tuo įsitikinome patys! Sugalvojom vėl praleisti puikų vakarą (pasitaikė nuostabi proga – draugo gimtadienis) ir mūsų stalą puošė ne kas kito, o azerbaidžaniškas šašlykas, pagamintas pagal receptą, esantį žurnalo „Aš Vyras“ receptų knygoje „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž„. Tik, deja, nespėjom gauti raugerškio, tačiau tai mūsų šventės nesugadino!

Savaitgalis jau čia pat, o ir šiaip mūsų laukia dar ne venas šiltas ir saulėtas savaitgalis, tad sugalvojome (dar po vakar skaudančiom galvom) pasidalinti šiuo puikiu šašlykų receptu su Jumis, brangūs skaitytojai! Vyrai, sulaukėkim – čiupkim mėsos ir pagaminkime savo „genčiai“ skanų avienos šašlyką.

Azerbaidžaniškas (avienos) šašlykas

Mėsą supjaustykite kubeliais po 30-40 g, įdėkite į porcelianinį arba emaliuotą indą, įberkite druskos, maltų pipirų, įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų, smulkintų petražolių, vyno acto arba citrinų sulčių (mes naudojom citrinų sultis), išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 4-5 val. vėsioje vietoje.

Jaunai avienai marinuoti nenaudokite acto. Mėsos gabaliukus sumaukite ant iešmų, sutepkite sviestu ir kepkite ant įkaitusių žarijų nepertraukiamai sukinėdami iešmus. Iškepusį šašlyką įdėkite į padėklą, papuoškite žolelėmis. Atskirai patiekite stambiai pjaustytų svogūnų laiškų, šviežių pomidorų, citrinų griežinėlių, tkemalio padažo ir raugerškio.

Reikalingi produktai:

  • aviena – 600 g,
  • svogūnai – 2 vnt.
  • vyno actas – 5 stal. š.
  • sviestas – 25 g,
  • svogūnų laiškai – 100 g,
  • pomidorai – 4 vnt.
  • tkemalio padažas – 3-4 stal. š.
  • švieži arba džiovinti raugerškiai,
  • citrinos – 1 vnt.
  • petražolės, krapai – 1 kuokštas,
  • pipirai – savo nuožiūra,
  • druska – savo nuožiūra.

Šis receptas yra iš mūsų nemokamos knygos “Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią gali parsisiųsti visi mūsų feisbuko draugai, apsilankę čia: “Aš Vyras dovanoja!“.






 
 

 
Vyro moters gyvenimo suvokimas

Kodėl skiriasi vyrų ir moterų gyvenimo suvokimai?

Tik po pirmų metų bendro gyvenimo su žmona pradėjau suvokti, kad skirtumai tarp mūsų apibūdinami ne tik išoriniais skirtumais, auklėjimu ir asmeniniais pasirinkimais. Tikriausiai, pirmas dalykas, kuris mane nustebino &...
parašė Henrikas
2

 
 
Paprastumas vyriškos vertybės

Apie paprastumą ir pagrindines vyriškas vertybes!

Metams bėgant pradedi šiek tiek kitaip į viską žvelgti, persitvarkai savo vertybių orientyrus – kitaip supranti paprastumą ir pagrindines vyriškas vertybes! Ateina laikas, kuomet tave vis mažiau domina kažkieno ...
parašė Vytautas
1

 
 
Kaip sakyti komplimentus

Menas arba kaip sakyti komplimentus!

Bendraudami su aplinkiniais kiekvienas, be abejo, norime, kad žmonės būtų geros nuomonės apie mus. Universaliausias būdas įtikti žmogui, t.y. padėti jam suformuoti nuomonę apie jus – komplimentas. Komplimentus m...
parašė Faustas
1

 

 
Ledai su Viagra

Ledai su Viagra – šampano skonio „Susijaudinimas“!

Britas ledų gamintojas sukūrė ledus su 25 mg Viagros vienoje porcijoje. Tai dar ne viskas. Skonis, pavadintas „Susijaudinimu“ (angų k. „The Arousal“) savyje slepia šampaną – pagrindinį ingredientą. Na, a...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Kas yra Dan Bilzerian

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai?

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai? Na, pradėkime nuo to, kad šis vyrukas neturi jokių stabdžių ir gali leisti sau praktiškai bet ką, pavyzdžiui, numesti nuo namo stogo visiškai nuogą porno...
parašė Pipiriukas
16

 
 
Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion

Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion – vakarienė už 5200 Lt!

Jeigu kada keliausite į Balearų salyno pietvakarius, o tiksliau – į Ibisą,  jau galite atsidėti ~1500 eurų asmeniui už išskirtinę puotą. Taip taip, tai maždaug 5200 litų vienam asmeniui už pasisėdėjimą ...
parašė Faustas
0

 




0 Komentarų


Pakomentuok pirmas!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*