Azerbaidžanas – šalis, kurios gyventojai tikrai moka ir žino, kaip pagaminti skanų, tobulą avienos šašlyką! Vakar mes tuo įsitikinome patys! Sugalvojom vėl praleisti puikų vakarą (pasitaikė nuostabi proga – draugo gimtadienis) ir mūsų stalą puošė ne kas kito, o azerbaidžaniškas šašlykas, pagamintas pagal receptą, esantį žurnalo „Aš Vyras“ receptų knygoje „Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž„. Tik, deja, nespėjom gauti raugerškio, tačiau tai mūsų šventės nesugadino!
Savaitgalis jau čia pat, o ir šiaip mūsų laukia dar ne venas šiltas ir saulėtas savaitgalis, tad sugalvojome (dar po vakar skaudančiom galvom) pasidalinti šiuo puikiu šašlykų receptu su Jumis, brangūs skaitytojai! Vyrai, sulaukėkim – čiupkim mėsos ir pagaminkime savo „genčiai“ skanų avienos šašlyką.
Azerbaidžaniškas (avienos) šašlykas
Mėsą supjaustykite kubeliais po 30-40 g, įdėkite į porcelianinį arba emaliuotą indą, įberkite druskos, maltų pipirų, įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų, smulkintų petražolių, vyno acto arba citrinų sulčių (mes naudojom citrinų sultis), išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 4-5 val. vėsioje vietoje.
Jaunai avienai marinuoti nenaudokite acto. Mėsos gabaliukus sumaukite ant iešmų, sutepkite sviestu ir kepkite ant įkaitusių žarijų nepertraukiamai sukinėdami iešmus. Iškepusį šašlyką įdėkite į padėklą, papuoškite žolelėmis. Atskirai patiekite stambiai pjaustytų svogūnų laiškų, šviežių pomidorų, citrinų griežinėlių, tkemalio padažo ir raugerškio.
Reikalingi produktai:
- aviena – 600 g,
- svogūnai – 2 vnt.
- vyno actas – 5 stal. š.
- sviestas – 25 g,
- svogūnų laiškai – 100 g,
- pomidorai – 4 vnt.
- tkemalio padažas – 3-4 stal. š.
- švieži arba džiovinti raugerškiai,
- citrinos – 1 vnt.
- petražolės, krapai – 1 kuokštas,
- pipirai – savo nuožiūra,
- druska – savo nuožiūra.
Šis receptas yra iš mūsų nemokamos knygos “Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią gali parsisiųsti visi mūsų feisbuko draugai, apsilankę čia: “Aš Vyras dovanoja!“.