Galia ir Pinigai

vasario 23, 2011

10 geriausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų

Ką dar rašė »
Parašė: Faustas
10 geriausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų

10 pačių jauniausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų, pelnytai išgarsėjusių ne televizijos dėka! Jų atkaklumas, ryžtas, gabumai ir talentai padėjo jiems tapti jaunais gastronomijos genijais!

Christian Puglisi; restoranas „Relae“, Danija

Christian Puglisi

Šis 28 metų sicilietiško kraujo kulinaras atidarė savo pirmąjį Relae restoraną po to, kai jam teko padirbėti „El Bulli“ restorane, bei būti II  šefu Kopenhagos „Noma“ restorane. Žvelgiant į kai kuriuos šio virėjo šedevrus kyla mintys, kad jaunuolis sumaišė viską, kas pakliuvo po ranka, tačiau talentas neginčytinai yra! Jo gabumus tikrai įvertintumėte paragavę sūdytos makrelės (karališkosios skumbrės) su žiediniais kopūstais, paskanintos citrinos žievelės koše (tyrele).

Alexandre Gauthier; restoranas „La Grenouillère“, Prancūzija

Prieš dvejus metus Aleksandras Gotje grąžino savo šeimos restoranui, įsikūrusiam šiaurės Prancūzijoje, Mišelino (Michelin) žvaigždę ir pratęsė kelionę link pasaulinio pripažinimo. Jaunasis talentas mokėsi Prancūzijos gastronomijos rojuje – pas Aleną Diukasą „Plaza Athénée“ restorane, Paryžiuje. Aleksandras mėgsta stebinti savo lankytojus keistais produktų deriniais, pavyzdžiui vienas tokių miksų: putpelių kiaušiniai, išdėlioti ant Briuselio kopūstų su trintais česnakais bei kubeliais pjaustytomis vynuogėmis!

Mathieu Rostaing Tayard; restoranas „Le 126“, Prancūzija

Mathieu Rostaing Tayard

Metju gali drąsiai teigti, kad jo restoranas yra geriausias Lione, o jo vadovui tik 27 metai. Iki šiol Metju buvo pastebėtas virtuvėse šalia tokių įžymybių kaip Nikolia Le Bek ir Pjeras Ganjeras. Restorano meniu puikuojasi keturi patiekalai, kainuojantys po 35 Eurus, tačiau jūsų skonio receptoriai įvertintų minėtus patiekalus ir po 350 Eurų už kiekvieną!

Greg Marchand; restoranas Frenchie, Prancūzija

Greg Marchand

Norėdami patekti pas Gregą turėsite rezervuoti staliuką bei laukti mažiausiai 2 mėnesius! Gregas Maršanas dirbo Jungtinėj Karalystėj, Niujorke ir visiškai įkūnija savyje néo-bistrot judėjimą kurdamas inovacinius patiekalus virtuvėje, kurioje yra nedaug erdvės ir labai mažai įrangos!

Pier Giorgio Parini; restoranas „Povero Diavolo“, Italija

Pier Giorgio Parini

Pjeras Džodžo Parinis yra dirbęs trijų Mišelino žvaigždučių restorane „Le Calandre“, žymiu tuo, kad kievieną dieną siūlo naują meniu. Šį jaunuolį dažnai vadina „žolelių ir prieskonių karaliumi“, kadangi jam išties įspūdingai sekasi taikyti savo žinias virtuvėje.

Inigo Pena; restoranas „Narru“, Ispanija

Inigo Pena

Dvidešimt aštuonerių metų šefas pasižymi ypatinga koncentracija ties gastronominių idėjų inovacijomis. Jo virtuvės bazė – paprasti produktai. Mėgstamiausias Inigo derinys – tai patiekalai iš žuvies su ryžiais.

Magnus Nilsson; restoranas „Fäviken“, Švedija

Magnus Nilsson

Matomai tai išties pats ekstravagantiškiausias Europos restoranas. Švedijos šiaurėje įsikūręs restoranas suteikia 27 metų Magnusui Nilsonui visišką laisvę naudoti vietinius produktus. Sukrešėjęs vietinių gyvūnų kraujas – tai taip pat visai priimtinas produktas. Žiūrėkite kaip skaniai atrodo toks pavadinimas: „stirna šiltame kiaulės ir tetervino kraujyje, laukinėse žolelėse“

Brett Graham; restoranas Ledbury, „Jungtinė Karalystė“

Brett Graham

Visai neseniai Bretas iškovojo antrą Mišelino žvaigždę bei svarbiausią UK gastronominę premiją. Šio jauno australo restorane svečiavosi daugybė žinomiausių pasaulio kulinarų: Renė  Redzepi, Ferranas Adrija, Alenas Diukasas ir kiti. Jie ragavo keptą atvirоje ugnyje makrelę su rūkytu unguriu ir keltiškomis garstyčiomis bei Jorkšyro škotišką kurapką, pagamintą arbatoje su graikiškų riešutų pienu. Visi liko patenkinti!

Stevie Parle; restoranas „The Dock Kitchen“, Jungtinė Karalystė

Stevie Parle

Stivis Parlas (25 m.) atidarė savo restoraną-klubą 2009 metų pabaigoje. Neseniai veikiantis restoranas padėjo jaunam virėjui iškovoti „Jaunojo šef-virėjo“ premiją dėka paprastos sudėtingos virtuvės! Štai taip gudriai!

Tim Siadatan; restoranas „Trullo“, Jungtinė Karalystė

Tim Siadatan

Geriausia itališka virtuvė Londone randasi būtent minėtam restorane. 28-metis kulinaras pelnytai tapo žinomas! Bedarbio paauglio atkaklumas bei mokymasis iš televizinių Džeimio Oliverio laidų atvedė Timą prie tikslo! Jo drąsūs patiekalai sudaromi iš grilyje kepamų variacijų, pvz.: visa makrelė, putpelė, kepta jaučio širdis su pipirais ir chorizo – ispaniška dešra arba švelnus veršienos karbonadas su pienių daigais!






 
 

 
Kas yra Dan Bilzerian

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai?

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai? Na, pradėkime nuo to, kad šis vyrukas neturi jokių stabdžių ir gali leisti sau praktiškai bet ką, pavyzdžiui, numesti nuo namo stogo visiškai nuogą porno...
parašė Pipiriukas
16

 
 
9 sunkiausi vyriškumo išbandymai

9 sunkiausi vyriškumo išbandymai (iniciacijos ritualai)!

Kartais tapti tikru vyru yra labai sudėtinga. Medicinos ekspertai pasakys jums, kad biologine prasme berniukas laikomas vyru, kai jo lytiniai orgnai pradeda atlikti visas funkcijas. Kiti paskys, kad vaikas tampa vyru tik tuom...
parašė Aš Vyras
0

 
 
Kaip reaguoti į kritiką

5 naudingiausi patarimai apie tai, kaip reaguoti į kritiką!

Nusiraminkite, nusišypsokite ir viską gerai apmąstykite… Pažvelkime tiesai į akis: nesvarbu, kalbėsime apie meną ir su juo susijusias pastangas arba apie elementariausius dalykus, pavyzdžiui, kvėpavimą ir nuova...
parašė Aš Vyras
0

 

 
Nykstantis menas būti džentelmenu

Nykstantis menas: 7 paprasti būdai būti džentelmenu

Šiandieninėje „greitaeigėje“ kultūroje galantiškumas tapo praktiškai nematomas/išnyko… Riteriškumo, kilnumo ir kiti laikai jau seniai praėjo… Tweet
parašė Faustas
3

 
 
Vyriškas tvirtumas

Apie vyrišką tvirtumą!

Kai vyras klausia, kaip jam išspręsti kokį nors sudėtingą klausimą, pavyzdžiui, mesti rūkyti, verta jo pasiteirauti: „Tau kokį būdą pasiūlyti: vyrišką ar moterišką?“. „Aišku, kad vyrišką“ – atsa...
parašė Vytautas
0

 
 
Autoritetas

Autoritetas egzistuoja tik prote ir nėra privalomas!

Autoritetas. Įprasta šį žodį vartoti pakankamai siaura prasme, turint galvoje tik iškilius žmones ar tiesiog žmones, išsiskiriančius iš kitų. Tačiau šitos sąvokos esmė persekioja mus kiekviename žingsnyje ir re...
parašė Aš Vyras
0

 




0 Komentarų


Pakomentuok pirmas!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*