Šiandien pasakosiu kaip atidaryti šampano butelį efektingu būdu – šaltojo ginklo smūgiu. Toks šampano atidarymas atrodo tikrai įspūdingai. Šis ritualas išgarsėjo Napoleono laikais ir buvo vadinamas „Le Sabrage“.
Ko reikia:
Butelio šalto šampano
Pigau putojantis vyno pasibandymui
Ledo kibiro ir servetėlės
Kardo (tinka ir masyvus peilis)
Taurių(-ės)
Merginos – žiūrovo
1. Atšaldykite šampaną (stenkitės nekratyti). Ištraukite butelį iš ledukų kibiro ir servetėle nuvalykite nuo butelio drėgmę. Nuimkite vielą nuo kaklelio.
2. Silpnoji vieta – siūlė kuri nežymiai matosi butelio paviršiuje, o mušti reikia ten kur ta siūlė susijungia su kakleliu.
3. Išsirinkite ginklą. Geriausiai tinką kardas arba kinžalas (įspūdingiausiai atrodo), bet užtenka ir rimtesnio peilio, o patyrę profesionalai susitvarko ir su kieto šaukšto pagalba. Mušti geriau bukąja peilio puse (taip saugiau).
4. Nusitaikykit. Tvirtai laikykite butelį savo rankoje.
5. Kelis kartus „paglostykite“ peiliu butelį, kad pajustumėt, kokį smūgį reikia atlikti. Tada vienu staigiu stipriu peilio (ar šauksto) judesiu braukite per butelį, kad ginklas smogtų būtent toje kaklelio vietoje kur yra siūlė. Kamštelis nuskris kartu su viršutine kaklelio dalimi.
6. Leiskite šampanui šiek tiek išbėgti, kad nuplautų visas atsitiktines stiklo šukes. Išpilstę šampaną į stiklines nepatingėkite dar kartą pažiūrėti, ar taurėse nėra nereikalingų šukių. Nelieskite kaklelio- jis bus labai (LABAI) aštrus.
Toks originalus šampano atidarymo būdas palieka neblogą įspūdį, tik reikia gerai pasitreniruoti! Pasimokykite ir galėsite parodyti savo damai, kaip Jūs mokat atidaryti šampaną peilio arba kardo smūgiu.