Galia ir Pinigai

kovo 4, 2011

Degustavimo taisyklės!

Ką dar rašė »
Parašė: Faustas
Degustavimo taisyklės

Išmokime degustuoti! Tikriausiai sutinkate, kad šiuolaikinėje visuomenėje reikėtų mokėti vertinti skirtingas vynų rūšis, kurios tarpusavyje yra labai panašios spalva ir aromatu. Jums reikės: taurės vynui su ilga kojele (200 ml), lapo popieriaus, tušinuko, baltos duonos gabaliuko ir stiklinės vandens! Svarbu rašyti aiškiai! Ypač, jeigu turite gerą atmintį ir susikaupė daug neragautų vynų… Atminkite, kad tai bazinės vyno degustavimo taisyklės, surašytos labai paprastai, kad bet kas galėtų pasimėgauti degustavimo procesu namie!

Štai ir degustavimo taisyklės:

1. Patiekimo taisyklės: skirtingai nuo etiketo taisyklių, jauni (vynai) šiuo atveju eina pirmi. O raudonieji po baltųjų. Beje, baltą vyną patiekia atšaldžius iki +10. O raudonieji vynai turėtų būti kambario temperatūros.

2. Atsargiai atidarę butelį pripildykite trečdalį taurės ir pažiūrėkite kaip vynas atrodo priešais šviesą. Užsirašykite savo pastabas. Būtų gerai naudoti netikėtus palyginimus.

3. Pasukinėkite taurę, pridėkite jį prie nosies ir greitai įkvėpkite. Jūs pastebėsite, kad pirmų 2-3 sekundžių metu galima užuosti aromatus, iš kurių sudaroma visa „puokštė“. Vėliau aromatas neutralizuojasi. Nuosekliai aprašykite įspūdžius.

4. O dabar… gurkšnis. Pradžiai nedidelis. Pavarinėkite vyną, suvilgykite burną, taip jūs sužadinsite savo liežuvio receptorių grupes. Kaip suprasti, kad vynas geras? Jūs pajusite aiškų poskonį, besiskiriantį nuo pagrindinio skonio. Po visko reikia išskalauti burną vandeniu ir užkąsti gabaliuku duonos.

Pažiūrėkite: jūs jau turite surašytas vyno charakteristikas: spalvą, kvapą ir skonį. Dar šiek tiek naudingos informacijos: išsaugokite lapą, įdėkite jį į savo asmeninę degustavimo kolekciją jeigu vynas patiko pagal visus tris pagrindinius parametrus!






 
 

 
Vyro moters gyvenimo suvokimas

Kodėl skiriasi vyrų ir moterų gyvenimo suvokimai?

Tik po pirmų metų bendro gyvenimo su žmona pradėjau suvokti, kad skirtumai tarp mūsų apibūdinami ne tik išoriniais skirtumais, auklėjimu ir asmeniniais pasirinkimais. Tikriausiai, pirmas dalykas, kuris mane nustebino &...
parašė Henrikas
0

 
 
Paprastumas vyriškos vertybės

Apie paprastumą ir pagrindines vyriškas vertybes!

Metams bėgant pradedi šiek tiek kitaip į viską žvelgti, persitvarkai savo vertybių orientyrus – kitaip supranti paprastumą ir pagrindines vyriškas vertybes! Ateina laikas, kuomet tave vis mažiau domina kažkieno ...
parašė Vytautas
0

 
 
Kaip sakyti komplimentus

Menas arba kaip sakyti komplimentus!

Bendraudami su aplinkiniais kiekvienas, be abejo, norime, kad žmonės būtų geros nuomonės apie mus. Universaliausias būdas įtikti žmogui, t.y. padėti jam suformuoti nuomonę apie jus – komplimentas. Komplimentus m...
parašė Faustas
1

 

 
Ledai su Viagra

Ledai su Viagra – šampano skonio „Susijaudinimas“!

Britas ledų gamintojas sukūrė ledus su 25 mg Viagros vienoje porcijoje. Tai dar ne viskas. Skonis, pavadintas „Susijaudinimu“ (angų k. „The Arousal“) savyje slepia šampaną – pagrindinį ingredientą. Na, a...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Kas yra Dan Bilzerian

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai?

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai? Na, pradėkime nuo to, kad šis vyrukas neturi jokių stabdžių ir gali leisti sau praktiškai bet ką, pavyzdžiui, numesti nuo namo stogo visiškai nuogą porno...
parašė Pipiriukas
14

 
 
Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion

Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion – vakarienė už 5200 Lt!

Jeigu kada keliausite į Balearų salyno pietvakarius, o tiksliau – į Ibisą,  jau galite atsidėti ~1500 eurų asmeniui už išskirtinę puotą. Taip taip, tai maždaug 5200 litų vienam asmeniui už pasisėdėjimą ...
parašė Faustas
0

 





  1. Kadagis

    Bokalas wtf ?



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


*

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>