Labas rytas, brangieji! Net neabejoju, kad kiekvienas iš Jūsų, brangūs skaitytojai, turi savo favoritę, kuriai norėtų padovanoti visą pasaulį. Na, su pasauliu teks padirbėti, o Kiaušinienė „Širdelė“ – geriausia dienos pradžia! Kiaušinienė dešrelėje – pats paprasčiausias, labai skanus ir ilgam paliekantis įspūdi patiekalas, kurį gali paruošti kiekvienas vyras! Širdelės formos kiaušinienė sužavės bet kurią moterį. Štai receptas, kurį mums atsiuntė Aleksandras!
Kiaušinienė „Širdelė“ – įsimintina dienos pradžia
Kiaušinienei pagaminti Jums reikės (1 širdelei):
- dešrelės
- kiaušinio
- druskos ir pipirų
Paprasčiau nesugalvosi! Čiumpat dešrelę, įpjaunat ją ir perlenkiat, kad būtų širdelės formos. Sutvirtinat dantų krapštuku arba bet kokiu tinkamu smeigtuku. Aš krapštukų neturėjau, tad panaudojau nulaužtą bambukinio smeigtuko galiuką! Įkaitinate keptuvėje šiek tiek sviesto arba aliejaus – kaip kam patinka. Aš naudojau mišinį: gabaliuką sviesto su lašeliu alyvuogių aliejaus.
Du kiaušinienės „širdelė“ paruošimo būdai
I būdas: apskrudinkite dešrelę-širdelę iš vienos pusės ir kai tik apversite širdelę, iškart ją nestipriai prispauskite prie keptuvės (ypač tą vietą kur jungiasi galiukai) ir įmuškite vieną kiaušinį. Pildami kiaušinį neskubėkite, nes jeigu įmušite visą iškart, susidarys spaudimas ir kaušinis išbėgs pro visus įmanomus tarpus. Mes to nenorime. Pilame pamažu, kad dugnas taptų baltas ir tada išpilam viską, kas lieka. Kaip matote, mano kiaušinienė vis vien šiek tiek prakiuro, tačiau netektis minimali!
Tiems, kas mėgsta skystesnę kiaušinienę, patariu kepti atidengus keptuvę. Aš nemėgstu skysto baltymo, dėl to tučtuojau uždengiu keptuvę dangčiu, kad kiaušinienė „širdelė“ keptų ir iš viršaus. Jeigu rinksitės šį būdą, stenkitės kuo rečiau nuiminėti dangtį.
II būdas: įdedam dešrelę, įplakam kiaušinį, kepam. Po to tiesiog apverčiam kiaušinienę ir pabaigiam procesą.
Aš labiau pamėgau I variantą, nes kai neberiate pipirų, gaunasi labai graži širdelės formos kiaušinienė. Šio recepto nuotraukose pastebėsite, kad aš užbėriau pipirų ir gavosi nelabai baltas baltymas, bet skonis nuo to nepakito ir idėją Jūs tikrai supratote!
PASTABA: atminkite, kad keptuvės temperatūra turi būti vidutinė. Priešingu atveju jūs sudeginsite padą ir sugadinsite skonį. Štai keletas dalykų, taikydami kuriuos palengvinsite visą procesą:
- kai kepsite pačią dešrelę; neįmušę kiaušinio; ant vidutinės ugnies; taikydami I būdą; uždenkite keptuvę, kad dešrelė gerai sušiltų. Tokiu būdu geriau sušildysite ir pačią keptuvę – tai pravers, kai įmušite kiaušinį ir vėl uždengsite dangtį – baltymas, esantis viršuje, geriau iškeps.
- atminkite, kad sviestas dega, dėl to galite pakenkit kiaušinienės skoniui. Aš naudojau mišinį, bet galima naudoti tik alyvuogių aliejų.
Jeigu kam kilo klausimas: „kas „mėtosi“ šioje lėkštėje?“, atsakau: kiaušinienė, pomidorų padažas, agurkai, pomidorai, moliūgų ir morkų troškinys, marinuotos šparaginės pupelės ir krapai – viskas, ką radau šaldytuve ir norėjau suvalgyti nevaikščiodamas 100-tą kartų į virtuvę ;).
Skanaus!
Anksčiau tokius įdomius tekstus rašydavot, o dabar dedat kažkokias nesąmones :(
Niekas neverčia Jūsų skaityti nesąmonių + tai receptas, kurį atsiuntė mūsų skaitytojas, tad prašome elgtis pagarbiau!
Pagarbiai,
AV
Nepykit, tiesiog labai patikdavo Jūsų tekstai apie santykius, nes jie parašyti būdavo sąžiningai, o ne pagal amerikoniškus puslapius ;) Sėkmės Jūsų puslapio kolektyvui!
Jokių problemų :). Šiuo metu mūsų pagrindiniai „santykiautojai“ Sandra ir „Meilužis“ kažkur neaiškiame fronte, t.y. senokai nesiuntė jokių straipsnių, bet mes perduosime žinią, kad yra pasiilgusių ir ištroškusių žmonių! Priversim juos dirbt ;)!
Pagarbiai,
AV.
Bus straipsniai. Bus! Tik reikia pagauti tą įkvėpimą! Patys žinot, kaip būna su tais įkvėpimais. Jeigu nėra, straipsniai – „Š“ ;).
Pagarbiai,
Sandra.