Mėgsti žvejoti? O gal dažnai važiuoji su draugais gaudyti vėžių ir vėliau pirtelėj juos su malonumu sudoroji? Tuomet šis receptas bus kaip tik tau. Jis labai paprastas ir tu labai greitai perprasi kaip virti vėžius.
.
.
.
Tau prireiks:
- 1 l vandens;
- 1 l sauso vyno;
- 1 aitriosios paprikos;
- 2 morkų;
- 2 svogūnų;
- 2 valg. šaukštų druskos;
- krapų;
- peletrūno;
- baziliko;
- petražolių;
- kelių lauro lapų;
Į puodą supilk vandenį ir vyną, sudėti nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas, svogūną, įberk prieskonių ir viską užvirink. Sudėk paruoštus vėžius ir mėgaukis dar neragautu skoniu.
Jei vėžius valgysi iškart, tai virk 3-4 min. ir palik sultinyje, kad atvėstų iki norimos temperatūros. Vėžius gali pateikti kartu su žalumynais, alumi, vynu, svarbiausia – gera kompanija.
DĖMĖSIO: kai dėsi vėžius virti, žiūrėk, kad jie būtų apsemti sultinio.
Na va, matai, visai lengvas procesas. Užtat dabar Tu galėsi pats eksperimentuoti su prieskoniais, vynais ir sakyti, kad žinai kaip virti vėžius ypatingu būdu.
Skanaus!
1 ltr vandens,
1 ltr sauso vyno,
1 aitrioji paprika,
2 morkos,
2 svogūnai,
2 valgomieji šaukštai druskos,
krapų,
peletrūno,
baziliko,
petražolių
Į puodą supilti vandenį ir vyną, sudėti nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas, svogūną, iberti prieskonių ir užvirinti. Sudėti paruoštus vėžius. Jei vėžius valgysi tik išvirtus, tai virk 3-4 minutes ir palik sultinyje, kad atvėstų.
Svarbiausia, kad sudėjus į puodą, vėžiai būtų apsemti.