Meniu

liepos 7, 2011

Gruziniškas „TKEMALI“ padažas!

Ką dar rašė »
Parašė: Aš Vyras
Gruziniškas "TKEMALI" padažas

Gruzija – nuostabi šalis, pasižyminti puikia virtuve ir vienas iš gruziniškos virtuvės perliukų – kaukazinių slyvų padažas „Tkemali“. Šį padažą gali pagaminti bet kas, o jo skonis tikrai nesugadins Jūsų šašlykų, be to, visi ingredientai yra natūralūs ir Jūs būsite įsitikinę 100%, kad Jūsų pagamintame tkemali padaže nėra jokių natrio glutamatų, sintetinių konservantų ar kitų „E“. Padažas tkemali – vienas gardžiausių padažų (iš lengvai gaminamų).

Gruziniškas „TKEMALI“ padažas

Išrinkite bei nuplaukite gerų ir jaunų slyvų (2 stiklines), išdėliokite jas ir leiskite nudžiūti (slyvų galite nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose). Įdėkite jas į puodą, įpilkite vandens, kad uždengtų slyvas ir pastatykite kaisti ant silpnos ugnies.

Kuomet slyvos suvirs, išimkite kauliukus ir pertrinkite minkštimą kartu su nuoviru per sietą (rėtį). Dar kartą pastatykite gautą mišinį kaisti, įdėkite pertrintų (su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos) kalendrų (3 šakeles) ir krapų (4 šakeles); įdėkite 3 skilteles česnakų, 3 čili pipirus, trintų kalendros sėklų (1/2 arb. š.). Leiskite užvirti ir virkite 1 minutę. Paruošto padažo konsistencija turi būti panaši į skystą grietinę. Šis padažas puikiai tinka prie azerbaidžaniškų šašlykų bei kitų mėsos patiekalų.

Reikalingi produktai:

  • slyvos – 2 stiklinės (geriausiai tinka kaukazinės slyvos);
  • druska – 1 arb. š.
  • kalendros – 3 šakelės,
  • krapai – 4 šakelės;
  • česnakai – 3 skiltelės;
  • čili pipirai – 3 vnt.;
  • trintos kalendrų sėklos – 1/2 arb. š.

Šis receptas yra iš mūsų nemokamos knygos “Skaniausi šašlykai nuo A iki Ž“, kurią gali parsisiųsti visi mūsų feisbuko draugai, apsilankę čia: “Aš Vyras dovanoja!“.






 
 

 
Vyro moters gyvenimo suvokimas

Kodėl skiriasi vyrų ir moterų gyvenimo suvokimai?

Tik po pirmų metų bendro gyvenimo su žmona pradėjau suvokti, kad skirtumai tarp mūsų apibūdinami ne tik išoriniais skirtumais, auklėjimu ir asmeniniais pasirinkimais. Tikriausiai, pirmas dalykas, kuris mane nustebino &...
parašė Henrikas
2

 
 
Paprastumas vyriškos vertybės

Apie paprastumą ir pagrindines vyriškas vertybes!

Metams bėgant pradedi šiek tiek kitaip į viską žvelgti, persitvarkai savo vertybių orientyrus – kitaip supranti paprastumą ir pagrindines vyriškas vertybes! Ateina laikas, kuomet tave vis mažiau domina kažkieno ...
parašė Vytautas
1

 
 
Kaip sakyti komplimentus

Menas arba kaip sakyti komplimentus!

Bendraudami su aplinkiniais kiekvienas, be abejo, norime, kad žmonės būtų geros nuomonės apie mus. Universaliausias būdas įtikti žmogui, t.y. padėti jam suformuoti nuomonę apie jus – komplimentas. Komplimentus m...
parašė Faustas
1

 

 
Ledai su Viagra

Ledai su Viagra – šampano skonio „Susijaudinimas“!

Britas ledų gamintojas sukūrė ledus su 25 mg Viagros vienoje porcijoje. Tai dar ne viskas. Skonis, pavadintas „Susijaudinimu“ (angų k. „The Arousal“) savyje slepia šampaną – pagrindinį ingredientą. Na, a...
parašė Pipiriukas
0

 
 
Kas yra Dan Bilzerian

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai?

Kas yra Dan Bilzerian ir kodėl jam pavydi visi pasaulio vyrai? Na, pradėkime nuo to, kad šis vyrukas neturi jokių stabdžių ir gali leisti sau praktiškai bet ką, pavyzdžiui, numesti nuo namo stogo visiškai nuogą porno...
parašė Pipiriukas
16

 
 
Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion

Brangiausias pasaulio restoranas SubliMotion – vakarienė už 5200 Lt!

Jeigu kada keliausite į Balearų salyno pietvakarius, o tiksliau – į Ibisą,  jau galite atsidėti ~1500 eurų asmeniui už išskirtinę puotą. Taip taip, tai maždaug 5200 litų vienam asmeniui už pasisėdėjimą ...
parašė Faustas
0

 





  1. Baisa

    Recepto aprasyme kazkas sumakalota ir neina suprasti kas per daiktas yra druskos kalendra.Tebunie,tai yra klaida ir turejo but kablelis,bet tada kyla klausimas kodel du kartus minima kalendra.Kas turima omenyje minint 3 krapu sakeles – katra cia krapo augalo dalis yra sakele : pats zalumynas ar ziedynas?
    Butu malonu,jei autorius pakoreguotu recepta.



Komentuoti: Baisa Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*